ҚР Денсаулық сақтау министрінің 2012 жылдың 18 мамырдағы № 362 бұйрығымен күші жойылды Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2010 жылғы 30 шілдедегі № 578 бұйрығына 1-Қосымша
Азық-түлікті бөлшек және көтерме сауда нысандарына койылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар»
1. Осы санитариялық ережелер (бұдан әрі- Санитариялық ережелер) азық-түліктерді көтерме және бөлшек сауда нысандардың (бұдан әрі-нысан) іс-әрекетіне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды белгілейді, бұл ережелердің орындалмауы адам өмірі мен денсаулығына, сондай-ақ аурулардың пайда болуы мен таралауына қауіп төндіреді. 2. Ережелер келесі санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды қамтиды: 1) құрылысқа арналған жер телімін таңдау; 2) нысанның жобалауы, құрылысы, қайта құрылуы, жөнделуі және пайдалануға берілуі; 3) нысанның сумен қамтмасыз етілуі, канализациясы, жарығы және желдетуі; 4) үй-жайлар мен жабдықтарды ұстау және пайдалану; 5) оларды тасымалдау, сақтау, орап түю және азық-түлікті сату шарттарына, соның ішінде генетикалық түрлендірілген нысандар; 6) өндіріс және тұтыну қалдықтарын жинау, пайдалану, қолдану, зарарасыздандыру, сақтау және көму; 7) еңбек жағдайы, тұрмыстық қызмет көрсету, медициналық қамтамасыз ету; 8) персонлады гигиеналық оқыту. 3. Осы санитарлық ережелерде келесі анықтамалары қолданылған: 1) азық-түлік өнімдерді көтерме және бөлшек сауда нысаны - субъектелер сауда әрекетін жасау үшін пайдаланатын мүліктік заттар кешені (сауда үйі, дүкені, азық-түлік базары, көтерме азық-түлік қомалары, шығарылатын дүкен сөресі, автолавка, палатка, дүңгіршек, сауда автоматы); 2) ішіне салынған дүкен - үй-жайлары тұрғын үй ғимаратынанда алдыңғы жағынан 1,5 метрден (бұдан әрі-м) және ішкі жағынан 6 м аспай орналасқан дүкен (жабық тиеуші жайлар орналасқан кезде); Документ показан в сокращенном демонстрационном режиме
Чтобы продолжить, выберите ниже один из вариантов оплаты
Доступ к документам и консультации
от ведущих специалистов
Вы можете купить этот документ
Как купить документ? 400 тг
|