ҚР Денсаулық сақтау министрінің 2018 жылғы 23 сәуірдегі № 186 бұйрығымен күші жойылды Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2015 жылғы 19 наурыздағы № 234 бұйрығымен бекітілген
«Қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар» санитариялық қағидалары
1. «Қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар» санитариялық қағидалары (бұдан әрі - Санитариялық қағидалар) тамақ өнімдерін өндіретін, өңдейтін және өткізетін қоғамдық тамақтану объектілерін жобалауға, салуға, реконструкциялауға, қайта жабдықтауға, жөндеуге және пайдалануға, сондай-ақ оларды тұтыну үшін орын беруге байланысты сауда қызметімен айналысатын, ведомстволық тиістілігі мен меншік нысанына қарамастан, жеке және заңды тұлғаларға арналған. 2. Осы Санитариялық қағидалар: 1) құрылысқа жер учаскесін таңдау; 2) жобалау, салу, реконструкциялау, қайта жабдықтау; 3) сумен жабдықтау, су бұру, жылыту, жарықтандыру және желдетуді ұйымдастыру; 4) үй-жайларды, жабдықтарды ұстау; 5) тамақ өнімдерін өндіру, тасымалдау, сақтау, өлшеп-орау және өткізу; 6) өндірістік бақылауды ұйымдастыру; 7) тұрмыстық қызмет көрсетуді ұйымдастыру, персоналды медициналық қарап тексеру, гигиеналық оқыту кезінде қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды айқындайды. 3. Осы Санитариялық қағидаларда мынадай терминдер мен анықтамалар пайдаланылды: 1) азық-түлік (тамақ) шикізаты - тамақ өнімдерін өндіру үшін пайдаланылатын жануардан, өсімдіктен, микробиологиялық, минералдық, жасанды немесе биотехнологиялық жолдармен алынатын өнімдер және ауыз су; 2) аспаздық бұйымдар - термиялық өңдеуден өткен және тікелей тамаққа тұтынуға арналған тамақ өнімдері; Документ показан в сокращенном демонстрационном режиме
Чтобы продолжить, выберите ниже один из вариантов оплаты
Доступ к документам и консультации
от ведущих специалистов
Вы можете купить этот документ
Как купить документ? 400 тг
|