Мазмұнын қара
III бөлім
Жануарлардан немесе өсімдіктерден алынатын тоң майлар мен майлар және оларды
ажырату өнімдері; дайын тамақтық тоң майлар; жануарлардан немесе өсімдіктерден
алынатын балауыздар
15-топ
Жануарлардан немесе өсімдіктерден алынатын тоң майлар мен майлар және оларды
ажырату өнімдері; дайын тамақтық тоң майлар; жануарлардан немесе өсімдіктерден
алынатын балауыздар
Ескертпелер:
1. Аталған топқа:
а) шошқаның тоң майы немесе үй құстарының тоң майы (0209 тауар позициясы);
б) какао майы, какао өсімдік майы (1804 тауар позициясы);
в) 0405 тауар позициясындағы құрамында 15 салм.%-дан астам өнімдері бар дайын тамақ өнімдері (негізінде 21-топ);
г) шыжықтар (2301 тауар позициясы) немесе 2304-2306 тауар позициясында көрсетілген қалдықтар;
д) VІ-бөлімдегі майлы қышқылдар, дайын балауыздар, дәрілік заттар, бояулар, лактар, сабындар, парфюмерлік, косметикалық немесе жуыну заттары, сульфирленген майлар немесе өзге де тауарлар; немесе
е) майдан алынған фактис (4002 тауар позициясы) енгізілмейді.
2. 1509 тауар позициясына зәйтүн жемісінен немесе зәйтүннен еріткіштермен айырып алу жолымен алынған майлар енгізілмейді (1510 тауар позициясы).
3. 1518 тауар позициясына ұқсас ұйып қалмаған тоң майларға, майларға және олардың фракцияларына сәйкес келетін тауар позициясына енгізілуі тиіс жай тәсілмен ғана ұйып қалған тоң майлар немесе майлар немесе олардың фракциялары енгізілмейді.
4. 1522 тауар позициясына соапстоктар, майлы фуз және тоң майдың қалдықтары, стеаринды пек, глициринді пек және шайырдың қалдықтары енгізіледі.
Қосалқы позицияға ескертпелер:
1. 1514 11 және 1514 19 қосалқы позициядағы "құрамында эрук қышқылы төмен рапс майы (рапстан, немесе кользадан)" термині құрамында эрук қышқылы 2 салм.%-дан кем ұшпа емес майды білдіреді.
Қосымша ескертпелер:
1. 1507 10, 1508 10, 1510 00 100 0, 1511 10, 1512 11, 1512 21, 1513 11, 1513 21, 1514 11, 1514 91, 1515 11, 1515 21, 1515 50 110 0, 1515 50 190 0, 1515 90 210 0, 1515 90 290 0, 1515 90 400 0-1515 90 590 0 және 1518 00 310 0 қосалқы позицияларда және шағын кіші позицияларда:
а) тығыздап алынған сұйық немесе қатты түрдегі ұшпа емес өсімдік майы егер олар мынадай:
- қалыпты уақыт кезеңі шегінде декантациялаудан,
- майларды оларды қатты құрастырушыларынан ажырату үшін ауырлық күші, қысым күші немесе сыртқа тепкіш күш секілді механикалық күш қана қолданған жағдайда центрфугадан немесе сүзгіден өткізуден (адсорбциялық сүзгіден өткізудің кез келген процесін немесе басқа да кез келген физикалық немесе химиялық процесті қоспағанда) өзге ешқандай өңдеуде ұшырамаса, шикі мұнай ретінде қарастырылуы тиіс;
б) экстрагирлеу жолымен алынған сұйық немесе қатты түрдегі ұшпа емес сұйық майлар, егер оларды түсі бойынша да, иісі бойынша да танылған ерекше аналитикалық қасиеттері бойынша да қысымдап алынған өсімдік тоң майларынан айыру мүмкін болмаса, бұрынғысынша шикі деп есептеледі;
в) шикі майлар термині гидратациямен тазаланған қытайбұршақ майына және госсиполдан тазаланған мақта майына қолданылады.
2А. 1509 және 1510 тауар позицияларына тек зәйтүн жемісін және зәйтүнді өңдеу нәтижесінде алынған майлар ғана енгізіледі, олардың майлықышқылды және стериндік құрамының аналитикалық сипаттамасы мынадай:
І-кесте
Майлы қышқылдардың жалпы санына пайызбен есептегенде майлы
қышқылдың қатынасы
Майлы қышқыл | Пайыздық қатынасы |
Миристиндік қышқыл | < 0,05 |
Линолендік қышқыл | < 0,9 |
Арахиндік кышқыл | < 0,6 |
Эйкосендік қышқыл | < 0,4 |
Бегендік қышқыл (1) | < 0,3 |
Лигноцериндік қышқыл | < 0,2 |
(1) < 0,2%-дан 1509 тауар позициясындағы майлар үшін. |
II-кесте
Стериндердің жалпы санына пайызбен есептегенде стерин қатынасы
Стерин | Пайыздық қатынасы |
Холестерин | < 0,5 |
Брассикастерин (1) | < 0,1 |
Кампестерин | < 4,0 |
Стигмастерин (2) | < кампестерина |
в-ситостерин (3) | > 93,0 |
б-7 - стигмастерин | < 0,5 |
(1) < 0,2 %-дан 1509 тауар позициясындағы майлар үшін. (2) Талаптар бірінші (салқын) тығыздаудан өткен тазартылған майлар үшін (1509 10 100 0 шағын қосалқы позиция) және зәйтүн қалдықтарынан алынған шикі май үшін (1510 00 100 0 шағын қосалқы позиция) қолданылмайды. |
(3) б-5,23-стигмастадиенол+ холестерин + в - ситостерин + ситостанол + б - 5-авенастерин+б-5,24-стигмастаденол. |
Ескерту. в - бета
б - сигма
1509 және 1510 тауар позицияларына химиялық тәсілмен өзгертілген зәйтүн майы (атап айтқанда қайта этериленген зәйтүн майы) және басқа майлармен зәйтүн майының қоспасы енгізілмейді.
2Б. 1509 10 қосалқы позициясына осы ескертпенің І және II тармақтарында айқындалған, тек механикалық немесе басқа да физикалық құралдарды немесе жағдайларды, және әсіресе термиялық жағдайларды пайдалана отырып алынған және жуып тазалауды, декантациялауды, центрфугадан өткізуді немесе сүзгіден өткізуді қоспағанда, басқа ешқандай өңдеуге ұшырамаған зәйтүн майы ғана енгізіледі.
І. 1509 10 100 0 кіші қосалқы позициясындағы бірінші (салқындатылған) тығыздаудан еткен тазартылған зәйтүн майы кез келген қышқылдықта мынадай сипаттамасы бар зәйтүн майын білдіреді:
а) қатынасы 350 мг/кг-нан аспайтын балауыз;
б) қатынасы 4,5%-дан аспайтын эритродиол мен уваол;
в) қатынасы екінші жағдайдағы триглицеридтерде 1,3 %-дан аспайтын қою майлы қышқылдар;
г) трансолеиндік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,10 %-дан аспайды және транслинолдік + транслинолендік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,10 %-дан аспайды;
д) қатынасы 0,50 мг/кг-нан аспайтын стигмастадиен;
е) мынадай бір не одан көп сипаттамалардың болуы:
1) қатынасы 20 мэкв О2 /кг-нан астам пероксид;
2) 0,2 мг/кг-нан астам ұшпа галогендірілген ерітінділер немесе 0,1 мг/кг-нан астам кез келген ерітінділер үшін;
3) экстинкция коэффициенті К270 0,25-тен астам, ал нақ сол майды алюминийдің активтендірілген оксидімен өңдеген соң - коэффициент 0,11-ден аспайды. Шынында, бос майлы қышқыл бар кейбір майлар 100 г-ға 3,3 г-нан астам мөлшерде олеин қышқылына есептегенде алюминийдің активтендірілген оксидінен өткен соң К270 экстинкции коэффициенті 0,10-нан жоғары болады. Бұл жағдайда бейтараптандырылған және түссіздендірілген соң олардың мынадай сипаттамалары болуы мүмкін:
- К 270 1,20-дан жоғары;
- (/\К) 270 нм саласындағы экстинкция коэффициентінің өзгеруі 0,01-ден 0,16-ға дейін, яғни:
/\К = Кm - 0,5 (Кm-4 + Кm+4), онда
Кm - 270 нм саласында мейлінше аз қиғаш сіңіру толқынының ұзындығы кезіндегі экстинкция коэффициенті, және
Кm-4 және Кm+4 - тиісінше 4 нм-нан төмен және Кm үшін жоғары толқын кезіндегі экстинкция коэффициенттері
4) жол берілетін шектерден асып кететін ақауларды анықтауға мүмкіндік беретін органолептикалық сипаттамалар.
II. 1509 10 900 0 кіші қосалқы позициясындағы термин»бірінші (салқын) тығыздаудан өткен май»термині мынадай сипаттамалары бар зәйтүн майын білдіреді:
а) қатынасы олеин қышқылына есептегенде 100г-ға 3,3 г-нан аспайтын қышқыл;
б) 20 мэкв О2/кг-нан аспайтын пероксид саны;
в) қатынасы 250 мг/кг-нан аспайтын балауыз;
г) барлығы 0,2 мг/кг-нан аспайтын ұшпа галогендірілген ерітінділер немесе 0,1 мг/кг-дан аспайтын әр ерітінділер үшін;
д) экстинкция коэффициенті К270 0,25-тен аспайды, ал нақ сол майды алюминийдің активтендірілген оксидімен өңдеген соң - 0,10-нан аспайды;
е) (/\К) 270 нм саласындағы экстинкция коэффициентінің өзгеруі
0,01-ден аспайды;
ж) жол берілетін шектерден асып кететін ақауларды анықтауға мүмкіндік беретін органолептикалық сипаттамалар;
з) қатынасы 4,5%-дан аспайтын эритродиол мен уваол;
и) қатынасы екінші жағдайдағы триглицеридтерде 1,3 %-дан аспайтын қою майлы қышқылдар;
к) трансолеиндік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,05%-дан аспайды және транслинолдік + транслинолендік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,05%-дан аспайды;
л) қатынасы 0,15 мг/кг-нан аспайтын стигмастадиен.
2В. 1509 90 қосалқы позициясына 1509 10 100 0 немесе 1509 10 900 0 кіші қосалқы позицияларына кіретін зәйтүн майларын өңдеу кезінде алынған, таза зәйтүн майымен араластырылған немесе араластырылмаған және мынадай сипаттамалары бар зәйтүн май енгізіледі:
а) қатынасы олеин қышқылына есептегенде 100г-ға 1,5 г-нан аспайтын қышқыл;
б) қатынасы 350 мг/кг-нан аспайтын балауыз;
в) экстинкция коэффициенті К270 1,0-ден аспайды;
г) (/\К) 270 нм саласындағы экстинкция коэффициентінің өзгеруі 0,13-тен аспайды;
д) қатынасы 4,5%-дан аспайтын эритродиол мен уваол;
е) қатынасы екінші жағдайдағы триглицеридтерде 1,5 %-дан аспайтын қою майлы қышқылдар;
ж) трансолеиндік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,20 %-дан аспайды және транслинолдік + транслинолендік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,30 %-дан аспайды.
2Г. 1510 00 100 0 кіші қосалқы позициясындағы»шикі майлар» термині мынадай сипаттамалары бар майларды, әсіресе зәйтүннің қалдық майларын білдіреді:
а) қатынасы олеин қышқылына есептегенде 100 г-ға 0,5 г-нан аспайтын қышқыл;
б) қатынасы 4,5 %-дан кем емес эритродиол мен уваол;
в) қатынасы екінші жағдайдағы триглицеридтерде 1,8 %-дан аспайтын қою майлы қышқылдар;
г) трансолеиндік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,20 %-дан аспайды және транслинолдік + транслинолендік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,10 %-дан аспайды.
2Д. 1510 00 900 0 шағын қосалқы позициясына 1510 00 100 0 кіші қосалқы позициясына енгізілген майларды өңдеу кезінде алынған, таза зәйтүн майымен араластырылған немесе араластырылмаған майларды және осы топқа 2Б, 2В және 2Г қосымша ескертпелерінде көрсетілген майлардың сипаттамалары жоқ майлар енгізіледі. Осы шағын қосалқы позицияның майларында қатынасы екінші жағдайдағы триглицеридтерде 2,0 %-дан аспайтын қою майлы қышқылдар, трансолеиндык изомерлердің жиынтық қатынасы 0,4 %-дан аспайтын және транслинолдік + транслинолендік изомерлердің жиынтық қатынасы 0,35 %-дан аспайтын болуы керек.
3. 1522 00 310 0 және 1522 00 390 0 шағын қосалқы позицияларға:
а) құрамында 70-тен кем немесе 100-ден астам иод индексті май бар майлы заттарды өңдеу кезінде құралатын қалдықтар;
б) в-ситостерин ұстап тұратын көлемін білдіретін жоғары саласы стерин жоғары көлемінен 93,0 %-дан кем барлық алаңын құрайтын, құрамында 70-тен астам немесе 100-ден кем иод индексті май бар майлы заттарды өңдеу кезінде құралатын, қалдықтар енгізілмейді.
СЭҚ ТН КОДЫ | Позицияның атауы | Қос. өлш. бір. | Баж ставкасы (кеден құнының пайызымен не евромен) |
1501 00 | 0209 немесе 1503 тауар позициясындағы тоң майдан басқа, шошқаның тоң майы (қорытылған шошқа майын қоса алғанда) және үй құсының тоң майы: | | |
| - (лярдты қоса алғанда) шошқа тоң майы: | | |
1501 00 110 0 | -- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 10 |
1501 00 190 0 | -- өзгелері | - | 20 |
1501 00 900 0 | - үй құсының тоң майы | - | 20 |
1502 00 | 1503 тауар позициясындағы тоң майдан басқа, ірі қара малдың, қойдың немесе ешкінің тоң майы: | | |
1502 00 100 0 | - тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
1502 00 900 0 | - өзгелері | - | 20 |
1503 00 | Эмульгирмеген немесе қоспасы жоқ, немесе қандай да бір өзге тәсілмен дайындалмаған лярд-стеарин, лярд-ойль, олео-ойль және жануарлардың майы: | | |
| - лярд-стеарин және олеостеарин: | | |
1503 00 110 0 | -- өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 10 |
1503 00 190 0 | -- өзгелері | - | 15 |
1503 00 300 0 | - тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, өнеркәсіптік қолдануға арналған жануарлар майы | - | 15 |
1503 00 900 0 | - өзгелері | - | 15 |
1504 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген балықтың немесе теңіз сүтқоректілерінің тоң майлары, майлары және олардың фракциялары: | | |
1504 10 | - балық бауырының тоң майлары және олардың фракциялары: | | |
1504 10 100 0 | -- 2500 МЕ/г аспайтын А витамині бар | - | 15 |
| -- өзгелері: | | |
1504 10 910 0 | --- палтустан | - | 15 |
1504 10 990 0 | --- өзгелері | - | 15 |
1504 20 | - бауырдың майынан басқа балықтың тоң майы және майы және олардың фракциялары: | | |
1504 20 100 0 | -- қатты фракциялар | - | 15 |
1504 20 900 0 | -- өзгелері | _ | 15 |
1504 30 | - теңіз сүтқоректілерінің тоң майлары және майлар және олардың фракциялары: | | |
1504 30 100 0 | -- қатты фракциялар | - | 15 |
1504 30 900 0 | -- өзгелері | - | 15 |
1505 00 | Шайыр және одан алынған тоң майлы заттар (ланолинді қоса алғанда): | | |
1505 00 100 0 | - шикі шайыр | - | 5 |
1505 00 900 0 | - өзгелері | - | 5 |
1506 00 000 0 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген өзге де тоң майлар және жануарлардың майлары және олардың фракциялары | - | 15 |
1507 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген қытайбұршағының майы және оның фракциялары: | | |
1507 10 | - гидратациямен тазартылмаған немесе тазартылған шикі май: | | |
1507 10 100 0 | -- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 20 |
1507 10 900 | -- өзгелері: | | |
1507 10 900 1 | --- таза көлемі 10 л немесе одан кем бастапқы орамада | - | 20 |
1507 10 900 9 | --- өзгелері | - | 20 |
1507 90 | - өзгелері: | | |
1507 90 100 0 | -- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 20 |
1507 90 900 | -- өзгелері: | | |
1507 90 900 1 | --- таза көлемі 10 л немесе одан кем бастапқы орамада | - | 20 |
1507 90 900 9 | --- өзгелері | - | 20 |
1508 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген жер жаңғағының майы және оның фракциялары: | | |
1508 10 | - шикі май: | | |
1508 10 100 0 | -- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
1508 10 900 0 | -- өзгелері | - | 5 |
1508 90 | - өзгелері: | | |
1508 90 100 0 | -- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
1508 90 900 0 | -- өзгелері | - | 5 |
1509 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген зәйтүн майы және оның фракциялары: | | |
1509 10 | - бірінші (салқын) тығыздаудан өткен зәйтүн майы: | | |
1509 10 100 0 | -- бірінші (салқын) тығыздаудан өткен тазартылған зәйтүн майы | - | 10 |
1509 10 900 0 | -- өзгелері | - | 10 |
1509 90 000 0 | - өзгелері | - | 10 |
1510 00 | Тазартылмаған немесе тазартылған бірақ химиялық құрамы өзгермеген зәйтүн жемісінен ғана, немесе зәйтүннен алынған өзге де майлар және олардың фракциялары, аталған майлардың қоспаларын немесе майлы фракцияларын немесе 1509 тауар позициясындағы фракцияларды қоса алғанда: | | |
1510 00 100 0 | - шикі май | - | 20 |
1510 00 900 0 | - өзгелері | - | 20 |
1511 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген пальма майы және оның фракциялары: | | |
1511 10 | - шикі май: | | |
1511 10 100 0 | -- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
1511 10 900 0 | -- өзгелері | - | 5 |
1511 90 | - өзгелері: | | |
| -- қатты фракциялар: | | |
1511 90 110 0 | --- таза салмағы 1 кг немесе одан кем бастапқы орамада | - | 5 |
1511 90 190 0 | --- өзгелері | - | 5 |
| -- өзгелері: | | |
1511 90 910 0 | --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
1511 90 990 0 | --- өзгелері | - | 5 |
1512 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген күнбағыс, мақсары немесе мақта майлары және олардың фракциялары: | | |
| - күнбағыс немесе мақсары майлары және олардың фракциялары: | | |
1512 11 | -- шикі май: | | |
1512 11 100 0 | --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 20 |
| --- өзгелері: | | |
1512 11 910 | ---- күнбағыс майы: | | |
1512 11 910 1 | ----- таза көлемі 10 л немесе одан кем бастапқы орамада | - | 20 |
1512 11 910 9 | ----- өзгелері | - | 20 |
1512 11 990 | ---- мақсары майы: | | |
1512 11 990 1 | ----- таза көлемі 10 л немесе одан кем бастапқы орамада | - | 20 |
1512 11 990 9 | ----- өзгелері | - | 20 |
1512 19 | -- өзгелері: | | |
1512 19 100 0 | --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 20 |
| --- өзгелері: | | |
1512 19 910 | ---- күнбағыс майы: | | |
1512 19 910 1 | ----- таза көлемі 10 л немесе одан кем бастапқы орамада | - | 20 |
1512 19 910 9 | ----- өзгелері | - | 20 |
1512 19 990 | ---- мақсары майы: | | |
1512 19 990 1 | ----- таза көлемі 10 л немесе одан кем бастапқы орамада | - | 20 |
1512 19 990 9 | -----өзгелері | - | 20 |
| - мақта майы және оның фракциялары: | | |
1512 21 | -- госсиполдан тазаланған немесе тазаланбаған шикі май: | | |
1512 21 100 0 | --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 20 |
1512 21 900 0 | --- өзгелері | - | 20 |
1512 29 | -- өзгелері: | | |
1512 29 100 0 | --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 20 |
1512 29 900 0 | --- өзгелері | - | 20 |
1513 | Тазартылмаған немесе тазартылған бірақ химиялық құрамы өзгермеген кокос (копра), пальма өзегімен немесе бабассу майы және олардың фракциялары: | | |
| - кокос (копра) майы және оның фракциялары: | | |
1513 11 | -- шикі май: | | |
1513 11 100 0 | --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
| --- өзгелері: | | |
1513 11 910 0 | ---- таза салмағы 1 кг немесе одан кем бастапқы орамада | - | 5 |
1513 11 990 0 | ---- өзгелері | - | 5 |
1513 19 | -- өзгелері | | |
| --- қатты фракциялар: | | |
1513 19 110 0 | ---- таза салмағы 1 кг немесе одан кем бастапқы орамада | - | 5 |
1513 19 190 0 | ---- өзгелері | - | 5 |
| --- өзгелері: | | |
1513 19 300 0 | ---- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
| ---- өзгелері: | | |
1513 19 910 0 | ----- таза салмағы 1 кг немесе одан кем бастапқы орамада | - | 5 |
1513 19 990 0 | ---- өзгелері | - | 5 |
| - пальма өзекті майы немесе бабассу майы және олардың фракциялары: | | |
1513 21 | -- шикі май: | | |
| --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған: | | |
1513 21 110 0 | ---- пальма өзекті майы | - | 5 |
1513 21 190 0 | ---- бабассу майы | - | 5 |
| --- өзгелері: | | |
1513 21 300 0 | ---- таза салмағы 1 кг немесе одан кем бастапқы орамада | | 5 |
1513 21 900 0 | ---- өзгелері | - | 5 |
1513 29 | - өзгелері: | | |
| --- қатты фракциялар: | | |
1513 29 110 0 | ---- таза салмағы 1 кг немесе одан кем бастапқы орамада | - | 5 |
1513 29 190 0 | ---- өзгелері | - | 5 |
| --- өзгелері: | | |
1513 29 300 0 | ---- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 5 |
| ---- өзгелері: | | |
1513 29 500 0 | ----- таза салмағы 1 кг немесе одан кем бастапқы орамада | - | 5 |
| ----- өзгелері: | | |
1513 29 910 0 | ------ пальма өзекті майы | - | 5 |
1513 29 990 0 | ------ бабассу майы | - | 5 |
1514 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген рапс (рапстан немесе кользадан) немесе қыша майлары және олардың фракциялары: | | |
| - эрук қышқылы аз рапс (рапстан, немесе кользадан) майы және оның фракциялары: | | |
1514 11 | -- шикі май: | | |
1514 11 100 0 | --- тамаққа қолдану үшін пайдаланылатын өнімдер шығарудан басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдануға арналған | - | 20 |
1514 11 900 | --- өзгелері: | | |
1514 11 900 1 | ---- таза көлемі 10 л немесе одан кем бастапқы орамада | - | 20 |
1514 11 900 9 | ---- өзгелері | - | 20 |
1514 19 | -- өзгелері: | | |
1514 19 100 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 20 |
1514 19 900 | --- басқалары: | | |
1514 19 900 1 | ---- таза көлемі 10 л немесе одан аз бастапқы орамадағы | - | 20 |
1514 19 900 9 | ---- басқалар | - | 20 |
| - басқалары: | | |
1514 91 | -- шикі май: | | |
1514 91 100 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 20 |
1514 91 900 | --- басқалары: | | |
1514 91 900 1 | ---- таза көлемі 10 л немесе одан аз бастапқы орамадағы | - | 20 |
1514 91 900 9 | ---- басқалары | - | 20 |
1514 99 | -- басқалары: | | |
1514 99 100 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 20 |
1514 99 900 | --- басқалары: | | |
1514 99 900 1 | ---- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 20 |
1514 99 900 9 | ---- басқалары | - | 20 |
1515 | Тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ химиялық құрамы өзгермеген өзге де өсімдіктен алынған ұшпайтын майлар және майлар (жожоба майын қоса алғанда) және олардың фракциялары: | | |
| - зығыр майы және оның фракциялары: | | |
1515 11 000 0 | -- шикі май | - | 5 |
1515 19 | -- өзгелері: | | |
1515 19 100 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
1515 19 900 0 | --- өзгелері | - | 5 |
| - жүгері майы және оның фракциялары: | | |
1515 21 | -- шикі май: | | |
1515 21 100 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
1515 21 900 0 | --- өзгелері | - | 5 |
1515 29 | -- өзгелері: | | |
1515 29 100 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
1515 29 900 0 | --- өзгелері | - | 5 |
1515 30 | - кастор майы және оның фракциялары: | | |
1515 30 100 0 | -- синтетикалық талшық немесе жасанды полимер материалдары өндірісінде пайдалану үшін аминоундекан қышқылы үшін | - | 5 |
1515 30 900 0 | -- өзгелері | - | 5 |
1515 40 000 0 | - тунго майы және оның фракциялары | - | 5 |
1515 50 | - күнжүт майы және оның фракциялары: | | |
| -- шикі май: | | |
1515 50 110 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
1515 50 190 0 | --- өзгелері | - | 5 |
| -- өзгелері: | | |
1515 50 910 0 | --- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
1515 50 990 0 | --- өзгелері | - | 5 |
1515 90 | - өзгелері: | | |
1515 90 150 0 | -- жожоба және ойтик майы; миртадан жасалған балауыз және жапон балауызы, олардың фракциялары | - | 5 |
| -- темекі майы және оның фракциялары: | | |
| --- шикі май: | | |
1515 90 210 0 | ---- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
1515 90 290 0 | ---- өзгесі | - | 5 |
| --- өзгелері: | | |
1515 90 310 0 | ---- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
1515 90 390 0 | ---- басқалары | - | 5 |
| -- басқа майлар және олардың фракциялары: | | |
| --- шикі майлар: | | |
1515 90 400 0 | ---- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
| ---- өзгелері: | | |
1515 90 510 0 | ----- таза салмағы 1 кг немесе одан аз бастапқы орамадағы қатты күйінде | - | 5 |
1515 90 590 0 | ----- қатты күйінде, өзгелері; сұйық күйінде | - | 5 |
| --- өзгелері: | | |
1515 90 600 0 | ---- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін | - | 5 |
| ---- өзгелері: | | |
1515 90 910 0 | ----- таза салмағы 1 кг немесе одан аз бастапқы орамадағы қатты күйінде | - | 5 |
1515 90 990 0 | ----- қатты күйінде, өзгелері; сұйық күйінде | - | 5 |
1516 | Толық немесе жартылай сутектендірілген, қайта этерифицирленген, реэтерифицирленген немесе элаидинизирленген, тазартылмаған немесе тазартылған, бірақ кейінгі өңдеуге ұшырамаған тоң майлар және жануарлардан немесе өсімдіктен алынатын тоң майлар және олардың фракциялары | | |
1516 10 | - жануарлардың тоң майлары және майлары және олардың фракциялары: | | |
1516 10 100 0 | -- таза салмағы 1 кг немесе одан аз бастапқы орамадағы | - | 15 |
1516 10 900 0 | -- өзгелері | - | 15 |
1516 20 | - өсімдік тоң майлары мен майлары және олардың фракциялары: | | |
1516 20 100 0 | --»"шыжғырылған балауыз" деп аталатын гидрогенизделген кастор майы | - | 20 |
| -- өзгелері: | | |
1516 20 910 0 | --- таза салмағы 1 кг немесе одан аз бастапқы орамадағы | - | 20 |
| --- өзгелері: | | |
1516 20 950 0 | ---- тамаққа пайдалану үшін қолданылатын өнімдер өндірісінен басқа, техникалық немесе өнеркәсіптік қолдану үшін зығыр, рапс (рапстан немесе кользадан жасалған), күнбағыс, брассии, карите, макоре, тулукун немесе бабассу майлары | - | 20 |