ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ МЕМЛЕКЕТТІК СТАНДАРТЫ
ҚР СТ 1004-98
(САС № 2, 2008 ж.) Қазақстан Республикасы Индустрия және сауда министрлігінің Техникалық реттеу және метрология комитетінің 2008 жылғы 6 наурыздағы № 142-НҚ бұйрығымен стандарттың қолданылу мерзімі 2013 ж. 01.01. дейін ұзартылды
Мазмұны
Б Қосымшасы 100 г өнімдегі тағам және қуаттылық құндылығы
Осы стандарт жылқы сүтін ацидофильдік және болгар таяқшаларының және сүт қантын ашытатын ашытқылардың таза дақылдарыменен ұйытып жасалған антибиотикалық қасиеті бар, табиғи қымызға таратылады. Қымыз шипалы және диетикалық өнім болып саналады және тікелей тағам реттнде пайдалануға арналған. Осы стандарттың 4, 5, 6 және 7 бөлімдерінің талаптары міндеттт болып саналады, ал басқа бөлімдерінің талаптары ұсынылады. Қымыздың сапасына, халықтың денсаулығына, өміріне қауыпсыздықты қамтамасыздандыратын міндеттт талаптар 4.4 , 4.5, 4.6 тарауында баяндалған. Стандарт сертификация мақсаттарына жарамды.
2.1 Осы стандартта келесі нормативттк құжаттарға сілтемелер пайдаланған : МЕСТ 1341-84 Пергамент.Техникалық шарттар ; МЕСТ 3623-73 Сүт және сүт өнімдері. Пастеризацияны анықтау әдістері. МЕСТ Э624-67 Сүт және сүт өнімдері.Қышқылдықты анықтау титрометриялық әдістері; МЕСТ Э529-74 Сүт тағамдары. Алкогольдың спиртің анықтау әдісі; МЕСТ 5037-78 Сүt және сүт өнімдеріне арналған металлды дүнгірлер; Техникалық шарттар; МЕСТ 5857-90 Сүт және сүт өнімдері. Майды анықтау әдістері; МЕСТ 9225-84 Сүт және сүт өнімдері. Микробиологиялық талдау әдістері ; МЕСТ І4І92-77 Жүкті таңбалау ; МЕСТ 15844-80 Сүт және сүт өнімдеріне арналған шыны ыдыс. Техникалық шарттар ; МЕСТ 17133-83 Тамақ өнімдерімен байланысатын бұйымдарға арналған резенке қатпарлар Техникалық шарттар. Документ показан в сокращенном демонстрационном режиме
Чтобы продолжить, выберите ниже один из вариантов оплаты
Доступ к документам и консультации
от ведущих специалистов
Вы можете купить этот документ
Как купить документ? 800 тг
|