|
|
|
Республиканың мемлекеттік денсаулық сақтау ұйымдарында тамақтанудың заттай нормаларын және жұмсақ мүкәммалмен жабдықтаудың ең төменгі нормаларын бекіту туралы
Мемлекеттік денсаулық сақтау ұйымдарында емдік тамақтануды және жұмсақ мүкәммалмен жабдықтауды ұйымдастыру мақсатында Қазақстан Республикасының Үкіметі қаулы етеді: 1. Қоса беріліп отырған мемлекеттік денсаулық сақтау ұйымдарына арналған тамақтанудың заттай нормалары және жұмсақ мүкәммалмен жабдықтаудың ең төменгі нормалары бекітілсін. 2. Тамақтануға және жұмсақ мүкәммалға арналған шығыстарды қаржыландыру: 1) 2002 жылғы 1 қаңтардан бастап мемлекеттік мекемелер бойынша денсаулық сақтаудың республикалық және жергілікті бюджеттерінде көзделген қаражат шегінде, мемлекеттік қазыналық кәсіпорындарға - мемлекеттік тапсырыс шеңберінде; 2) 2003 жылғы 1 қаңтардан бастап мемлекеттік денсаулық сақтау ұйымдары үшін бекітілген нормаларға сәйкес жүзеге асырылады деп белгіленсін. 3. Осы қаулы қол қойылған күнінен бастап күшіне енеді. Қазақстан Республикасының
Үкіметінің 2002 жылғы 26 қаңтардағы № 128 қаулысымен бекітілген
Емдеу-алдын алу ұйымдарының бөлімшелері үшін бір науқастың 1 күшті тамақтануының заттай нормалары (граммен) ┌────────────┬─────┬───────┬────────┬──────────┬─────────┬─────────┬──────────┐ │ Атауы │жалпы│онколо-│нефроло-│гастроэн- │эндокри- │гемотоло-│күйікті │ │ │бөл- │гиялық │гиялық │трология- │нология- │гиялық │емдеу │ │ │імше-│бөлім- │бөлімше-│лық бөлім-│лық бө- │бөлімше- │бөлімше- │ │ │лер │шелер │лер үшін│шелер │лімшелер │лер үшін │сі үшін │ │ │үшін │үшін │ │үшін │үшін │ │ │ ├────────────┴─────┴───────┴────────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┤ ├Қара бидай 150 150 150 100 200 150 │ │наны │ │Бидай наны 200 200 200 250 150 200 400 │ │Бидай ұны 15 15 5 10 15 15 │ │Картоп ұны 5 5 10 10 5 │ │Жармалар 80 80 80 80 70 80 │ │Макарон 20 20 20 30 20 │ │өнімдері │ │Картоп 400 400 400 300 250 400 600 │ │Көкөністер, 400 400 600 515 790 400 250 │ │барлығы: │ │Жас жемістер 100 120 200 150 150 200 100 │ │Кептірілген 30 30 20 10 40 30 100 │ │жемістер │ │Шұжықтар, │ │жіңішке │ │шұжықтар 10 12 20 │ │Ет, құс еті 125/25 125/25 75/25 150/25 125/25 125/25 100 │ │Балық, │ │балық өнімдері 100 100 100 100 100 100 100 │ │Ірімшік 70 90 100 150 100 300 │ │Сыр 15 15 15 20 20 10 │ │Жұмыртқа/дана 1 1 1 1,75 1 1 3 │ │Айран 100 200 200 100 200 200 │ │Сүт 300 200 200 300 300 200 500 │ │Сары май, │ │балқытылған 40 40 60 40 30 40 60 │ ├Өсімдік майы 20 20 40 20 20 20 12 │ ├Қаймақ 20 20 40 30 30 30 150 │ ├Қант, кондит- │ │өнімдері 60 60 60 60 15 60 100 │ │Шай 2 2 2 2 2 2 1 │ │Кофе, какао 1 1 1 1 1 │ │Ашытқы 1 1 1 1 1 1 │ │Тұз 6 6 6 6 6 6 10 │ ├Қызанақ езбесі 3 3 5 5 │ │Майлылығы 20% 50 │ │кілегей │ │Жеміс шырын- 100 100 100 100 100 │ │дары │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ туберкулезге қарсы ауруханалар мен бөлімшелер үшін бір науқастың бір күнгі заттай нормалары ┌────────────┬──────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐ │ Атауы │Ере- │ Балалар │ │ │сектер├────────┬───────────────┬──────────────┬─────────────────┤ │ │үшін │3 жасқа │3-тен 7 жасқа │7-ден 14 жасқа│14-тен 16 жасқа │ │ │ │дейінгі │дейінгі │дейінгі │дейінгі │ ├────────────┴──────┴────────┴───────────────┴──────────────┴─────────────────┤ ├Қара бидай 150 50 100 100 150 │ │наны │ │Бидай наны 300 100 100 150 300 │ │Бидай ұны 80 40 50 70 80 │ │Картоп ұны 10 2 5 5 10 │ │Жармалар, 80 30 70 70 80 │ │макарондар │ │Картоп 400 180 300 300 400 │ │Көкөністер 500 200 300 300 500 │ │Жас жемістер 200 100 100 100 200 │ │Кептірілген 30 5 15 25 30 │ │жемістер │ │Жеміс │ │шырындары 20 50 100 150 200 │ ├Қант, кондит- │ │өнімдері 100 100 100 100 100 │ │Ет, құс еті 200 100 150 200 200 │ │Шұжық өнімдері 20 5 10 20 20 │ │Балық 100 20 50 60 100 │ │Майшабақ, │ │уылдырық 10 3 6 10 10 │ │Сүт, айран 500 500 500 500 500 │ │Ірімшік 70 50 60 60 70 │ ├Қаймақ 30 20 20 30 30 │ │Майлылығы 20% 5 5 5 5 5 │ │кілегей │ │Мал майы 60 25 30 50 60 │ ├Өсімдік майы 25 15 20 20 25 │ │Жұмыртқа/дана 2 1 1 1 2 │ │Кофе 2 0,5 0,5 2 2 │ │Шай 2 1 1 1 2 │ │Какао 2 0,5 0,5 1 2 │ │Тұз, ащы │ │қоспалар 10 3 5 5 10 │ │Сыр 15 5 10 10 15 │
Доступ к документам и консультации
от ведущих специалистов |